Продукти:
- 2 тиквички
- 1 ч.ч ориз
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 1 ч.ч. прясно мляко
- масло
- подправки: хималайска сол, индийско орехче, микс от пипери, мащерка
- Сваряваме ориза във вода в съотношение 1:2 на средно силен огън. Посоляваме го малко.
- В това време запържваме лука в малко масло и когато е почти готов добавяме към него всички подправки. ( около 4 минути )
- Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и след като се поодцедят ги добавяме към лука и разбъркваме хубаво, за да поемат ароматите.
- Намазняваме една тава и слагаме целия ориз в нея като най-долен слой. След това допълваме тавата със сместа с тиквичките и слагаме да се пече за 10 минути на 150 градуса.
- Правим заливка от: 2 разбити яйца, прясно мляко, индийско орехче и хималайска сол.
- Изваждаме тавата, нареждаме парченца пушено сирене отгоре и заливаме със заливката от яйца и мляко. Печем още ок. 10 минути на 200 градуса, за да се запече до златисто
0 коментара:
Публикуване на коментар