събота, 11 август 2012 г.

Огретен с тиквички, ориз и пушено сирене.

Публикувано от Gergana Georgieva в 12:54

 
Продукти: 
  • 2 тиквички
  • 1 ч.ч ориз
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • масло
  • подправки: хималайска сол, индийско орехче, микс от пипери, мащерка
Приготвяне:
  1. Сваряваме ориза във вода в съотношение 1:2 на средно силен огън. Посоляваме го малко.
  2. В това време запържваме лука в малко масло и когато е почти готов добавяме към него всички подправки. ( около 4 минути )
  3. Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и след като се поодцедят ги добавяме към лука и разбъркваме хубаво, за да поемат ароматите.
  4. Намазняваме една тава и слагаме целия ориз в нея като най-долен слой. След това допълваме тавата със сместа с тиквичките и слагаме да се пече за 10 минути на 150 градуса. 
  5. Правим заливка от: 2 разбити яйца, прясно мляко,  индийско орехче и хималайска сол.
  6. Изваждаме тавата, нареждаме парченца пушено сирене отгоре и заливаме със заливката от яйца и мляко. Печем още ок. 10 минути на 200 градуса, за да се запече до златисто 
Моят съвет е да се консумира студен! :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Gergana Branimirova Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting