Това е една рецепта, която видях от списанието Good Food, но леко я промених, защото оригиналната рецепта беше с патладжан, а той не е много по вкуса ми. :) Според мен е много здравословна и се оказа, че е и невероятно вкусна.
За 2 порции
Продукти:
- 2 тиквички, обелени и нарязани на тънки филии по дължина
- слънчогледово олио
- 2 филии типов хляб, без кората
- хумус
- орехи, натрошени
- магданоз, едро нарязан
- сок от лимон
- малко студено пресован зехтин
- 2 арабски питки
Приготвяне:
1. Изпечете тиквичките в тефлонов тиган. Мажете ги с малко олио при всяко обръщане.
2. Натрошете хляба на трохи и добавете 1 ч.л. олио.
3. Наредете изпечените тиквички в тавичка и ги намажете от горната страна с хумус.
4. Поръсете тиквичките с трохите хляб и ги притеснете с лъжичка, за да залепнат.
5. Сложете тавата в загрята фурна и запечете отгоре, докато стане златиста коричка.
Плънка за арабските питки:
1. Смесете орехите, магданоза и лимоновия сок. Добавете малко зехтин и разбъркайте добре.
2. Затоплете леко питките в тостер и сложете плънката в тях.
вторник, 3 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар