вторник, 3 април 2012 г.

Печени тиквички с хумус

Публикувано от Gergana Georgieva в 10:45
Това е една рецепта, която видях от списанието Good Food, но леко я промених, защото оригиналната рецепта беше с патладжан, а той не е много по вкуса ми. :) Според мен е много здравословна и се оказа, че е и невероятно вкусна.



За 2 порции
Продукти:
- 2 тиквички, обелени и нарязани на тънки филии по дължина
- слънчогледово олио
- 2 филии типов хляб, без кората
- хумус
- орехи, натрошени
- магданоз, едро нарязан
- сок от лимон
- малко студено пресован зехтин
- 2 арабски питки

Приготвяне:
1. Изпечете тиквичките в тефлонов тиган. Мажете ги с малко олио при всяко обръщане.
2. Натрошете хляба на трохи и добавете 1 ч.л. олио.
3. Наредете изпечените тиквички в тавичка и ги намажете от горната страна с хумус.
4. Поръсете тиквичките с трохите хляб и ги притеснете с лъжичка, за да залепнат.
5. Сложете тавата в загрята фурна и запечете отгоре, докато стане златиста коричка.

Плънка за арабските питки:
1. Смесете орехите, магданоза и лимоновия сок. Добавете малко зехтин и разбъркайте добре.
2. Затоплете леко питките в тостер и сложете плънката в тях.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Gergana Branimirova Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting