сряда, 4 юли 2012 г.

Ориз с черни китайски гъби и бамбукови връхчета

Публикувано от Gergana Georgieva в 3:12

             Продукти:
-        малка чаша ориз
-        половин тиквичка (обелена и нарязана на кубчета )
-        черни китайски гъби – 50 гр. ( накиснати предварително няколко часа във вода )
-    бамбукови връхчета
-    1 яйце
-        царевица
-        половин лук ( нарязан на дребно )
-        соев сос
-        лютива подправка ( аз използвах Garlic Pickles)
-        хималайска сол ( може и обикновена )
-        куркума  

Приготвяне:
1.      Сваряваме ориза във вода в съотношение 1:3. Като се свари го прецеждаме и охлаждаме със студена вода. Посоляваме.
2.      Запържваме в олио или зехтин тиквичките, до лекото им почерняване. Прибавяме лукът и гъбите и ги пържим известно време. Слагаме куркумата и лютивата подправка и разбъркваме добре.
3.      Добавяме ориза и след като разбъркаме добре избутваме ориза към краищата на тигана, за да се получи празно място по средата ( като вулкан ) където се чуква яйцето. След това разбъркваме добре, за да се смеси яйцето с ориза.
4.      След като преценим, че яйцето е готово добавяме царевицата, бамбуковите връхчета и соев сос.Ако е необходимо посоляваме отново.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Gergana Branimirova Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting