Продукти:
- малка чаша ориз
- половин тиквичка (обелена и нарязана на кубчета
)
- черни китайски гъби – 50 гр. ( накиснати
предварително няколко часа във вода )
- бамбукови връхчета
- 1 яйце
- царевица
- половин лук ( нарязан на дребно )
- соев сос
- лютива подправка ( аз използвах Garlic Pickles)
- хималайска сол ( може и обикновена )
-
куркума
Приготвяне:
1.
Сваряваме ориза във вода в съотношение 1:3. Като
се свари го прецеждаме и охлаждаме със студена вода. Посоляваме.
2.
Запържваме в олио или зехтин тиквичките, до
лекото им почерняване. Прибавяме лукът и гъбите и ги пържим известно време.
Слагаме куркумата и лютивата подправка и разбъркваме добре.
3.
Добавяме ориза и след като разбъркаме добре
избутваме ориза към краищата на тигана, за да се получи празно място по средата (
като вулкан ) където се чуква яйцето. След това разбъркваме добре, за да се
смеси яйцето с ориза.
4.
След като преценим, че яйцето е готово добавяме
царевицата, бамбуковите връхчета и соев сос.Ако е необходимо посоляваме отново.
0 коментара:
Публикуване на коментар